Sieraden van goud omwisselen voor cash geld

In tijden van crisis zie je vaak dat mensen terugvallen op oudere manieren van ‘geld’, zoals bijvoorbeeld goud. In de kredietcrisis van enkele jaren geleden was dit voornamelijk goed zichtbaar.

De prijs van goud schoot opeens omhoog, terwijl het geld dat in omloop kwam juist minder waard werd. Wat goud achter de hand hebben is dan ook een verstandige beslissing. Nu zullen er maar weinig mensen zijn die goud gaan inslaan als investering (alhoewel deze mensen er zeker zijn), maar wat wel veel mensen hebben zijn gouden sieraden.

Misschien ben je zelf dol op goud als sieraad. Het is zo’n materiaal dat je helemaal geweldig vindt, of je vindt er niets aan. Een tussenweg lijkt er niet echt te zijn. Maar ook als je zelf niet graag goud draagt als sieraad, kun je het natuurlijk nog wel steeds in je bezit hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan een erfenis die je hebt ontvangen. Wellicht is een familielid komen te overlijden en heb je de gouden sieraden hiervan ontvangen. Als deze sieraden nu bijvoorbeeld een sentimentele waarde hebben, dan kun je deze vanzelfsprekend het beste bewaren. Is dat het niet, dan kun je deze omwisselen voor contant geld. Goud inkopers en juweliers willen het goud vaak maar wat graag hebben. In dit artikel een uitleg over hoe dit in zijn werking gaat. Als je in Den Haag goud wilt verkopen, kun je overigens bij De Goudwaag terecht.

De goudprijs is belangrijk

Wanneer je gouden sieraden gaat verkopen voor cash geld, dan draait het om de waarde van het goud dat in het sieraad zit. Een sieraad kan ook nog andere waarden hebben. Denk bijvoorbeeld aan een bekend merk waar mensen veel geld voor willen betalen, toch zal een goud inkoper hier doorgaans een stuk minder geïnteresseerd in zijn. Zulke inkopers is het te doen om het goud dat er in het sieraad zit. Aan de hand van het merkteken en diverse testen kan worden bepaald hoeveel karaat het goud is. Omdat goud een vrij zacht edelmetaal is, wordt het in vrijwel alle gevallen gemengd met andere metalen (dat wordt ook wel een legering genoemd).

Heb je dus bijvoorbeeld 100 gram 14 karaat goud, dan is slechts 58.5% daarvan puur goud. Op basis daarvan zal er een prijs geboden worden. Weeg je sieraden van te voren dus altijd goed en maak een berekening van de waarde. Schrik overigens niet als je een iets lager bedrag geboden krijgt dan je op internet kon vinden. De inkoper zijn business model is erop gericht op het in- en verkopen van goud. De inkoper moet ook kosten maken om zijn bedrijf draaiende te houden en heeft te maken met een schommelde prijs. Het risico ligt dus ook bij hem.

Je sieraden verkopen in Den Haag? Bezoek dan:

De Goudwaag
Van Hoytemastraat 113
2596 EP Den Haag
070 324 3269
https://www.degoudwaag.nl

Getagged , , , ,