Het liften van de borsten?

Wanneer er gesproken wordt over het liften van een lichaamsdeel, dan denkt men meestal aan bijvoorbeeld het gezicht. De facelift is bijvoorbeeld een bekende ingreep, waarbij de huid op het gezicht strakker getrokken wordt. Meestal wordt er niet gedacht aan de borsten, deze kunnen echter ook worden gelift.

Wanneer een vrouw wat ouder wordt, kan het namelijk zo zijn dat de borsten wat zijn gaan hangen. Maar het kan ook zijn dat borsten kleiner moeten worden, omdat er klachten zijn. Nu is de prijs van een borstverkleining operatie in bepaalde gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Daar zitten echter wel bepaalde voorwaarden aan verbonden.

Dit geeft een minder mooie uitstraling, waardoor sommige vrouwen dus overwegen een dergelijke ingreep uit te laten voeren. De borstlift kan ervoor zorgen dat de borsten weer een natuurlijk uitstraling krijgen en dus niet meer hangen. Deze ingreep moet overigens niet worden verward met de borstvergroting, waar de borsten dus echt een formaat groter gemaakt worden. Meestal worden er dan implantaten ingebracht, van silicone, om dit doel te bereiken. De borstlift is dus echt iets anders, er wordt namelijk niets ingebracht in de borsten. Deze worden enkel gelift. Soms wordt er gebruik gemaakt van lipofilling, waarbij het vet op een nieuwe plek wordt ingebracht.

Nadat een vrouw is bevallen

De borstlift wordt overigens niet alleen overwogen door vrouwen op leeftijd, ook vrouwen die pas zijn bevallen hebben soms last van slappe borsten. Dat kan bijvoorbeeld komen door het geven van borstvoeding. De borsten kunnen slap worden en uitrekken en voor deze nieuwe moeders is dit soms niet wenselijk. Met een borstlift worden de borsten weer strak gemaakt en zien deze er weer uit als voor de bevalling.

Er is ook nog een ingreep die de mommy makeover genoemd wordt, een ingreep die zich richt op pas bevallen moeders. Naast de borstlift of borstvergroting, wordt er ook een zogenaamde buikwandcorrectie uitgevoerd waarbij dus ook de buik wordt aangepakt. Dat is namelijk ook een gebied waar veel pas bevallen moeders last van hebben. Er kan bijvoorbeeld overtollig vel rond de buik zitten of de buik kan zijn uitgerekt.